A Coffee Stand Gutenberg Budapest legkisebb kávézója. Egy 3 négyzetméteres üzletből, és az utcán, üzlet ajtaja mellett a falra szerelt pultból áll. Nincs semmi fakszi, csak az üzlet előtt terjengő finom kávéillat.

Ránézésre a Coffe Stand Gutenberg szerelemgyerek. Végtelenül egyszerű és szerény minden: a belső tér lambériával burkolva, a külső design egyszerű fekete festés, fehér feliratokkal. Az üvegablakra kézzel írták fel a picinyke üzlet online elérhetőségeit. Honlap ugyan nincsen, de elérhetők a Facebookon és fent vannak a Trip Advisoron is.

Coffee Shop Guttenberg a kávébab adatai az ablakra írva

Kép forrása: varosban.blog.hu

Szintén az ablaküvegre írták fel a kávé termőterületét és a pörkölőt is. Jelenleg egy enyhe pörkölésű, gyümölcsös ízű kávébabot használnak, amelyet Szekszárdon  a Lucky Cap pörkölőben készítenek. Különlegessége a felhasznált kávénak az is, hogy bár Costa Rica-ból származik, egy magyar termelő ültetvényén terem.

Én a cortadot kóstoltam, az azonos mennyiségű forró tejjel felöntött, és tejhabbal díszített expresszó valóban könnyű és gyümölcsös, cukor nélkül is élvezhető.

Coffe Shop Gutenberg lebomló poharak

Nagyot dob a fílingen, hogy a kávét saját logós, újrahasznosított(nak tűnő) papírpohárban kapom, egy kedves mosoly és néhány jó szó kíséretében. Gyanakszom, hogy a tulajdonos szolgál ki, egy egyszerű barista ritkán érzi ennyire önmagának a helyet.

A kávé a globális kávézóláncok áraihoz képest kifejezetten olcsó – a kóstolt cortadó 450 Ft, az eszpresszó 390 Ft, a kapucsínó 550 Ft – , és lényegesen finomabb.

Az üzletben gyümölcsleveket is láttam, és reggelente péksüteményeket is árulnak. A közeli Gutenberg téri játszótéren, vagy a szintén 5 percre lévő Rákóczi téren isteni uzsonna lesz tavasszal.

Coffe Stand Guttenberg

Cím: 1088 Budapest, Békési utca 1.

Nyitva tartás:

Hétfőtől – péntekig: 7:30-17:00

Szombat: 9:30-17:00

Vasárnap: 9:30-16:30

Kipróbálása erősen ajánlott.

A nyitókép Mudra László / We Love Budapest fotója.

Share.

About Author

Csernai Kata hobbi sommelier. A Magyar Sommelier Szövetség sommelier tanfolyamán végzett háziasszony, aki szeret jól élni. Finom ételeket és hozzájuk illő, jó borokat kóstolni. A mindennapi életben használható, közérthető módon ír az ételek és borok párosításáról, mert szívügye, hogy a magyar családok is megismerjék az összeillő borok és ételek harmóniáját.

Leave A Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .