A tokaji máslás egy kevéssé ismert borfajta.

Nem is csoda, hiszen boltba szinte sosem kerül.

Ha készítenek is tokaji máslást még Tokajhegyalján, azt a borász megtartja magának.



A  tokaji máslás tulajdonképpen a tokaji aszú “mellékterméke”.

Az aszúkészítés során a hordó alján maradt seprőt újra felöntik az alapborral, és áztatják.

A seprőben maradt íz és illatanyagok így belekerülnek a borba, és feljavítják azt.

Share.

About Author

Csernai Kata hobbi sommelier. A Magyar Sommelier Szövetség sommelier tanfolyamán végzett háziasszony, aki szeret jól élni. Finom ételeket és hozzájuk illő, jó borokat kóstolni. A mindennapi életben használható, közérthető módon ír az ételek és borok párosításáról, mert szívügye, hogy a magyar családok is megismerjék az összeillő borok és ételek harmóniáját.

Leave A Reply