A Borissimo Borszaküzlet Budapesten, a VII. Dembinszki utca 10 szám alá költözött. A látogatás még a Ferenc körúti üzletben történt, ami igazi ékszerdoboz: elegáns, de nem hivalkodó design, széles választék és szakértői tanácsadás.

Az üzletbe belépve meglepett a hely tágassága. Kívülről egy keskeny portál látszik, belül mégis nagy a hely, és széles a választék.

Borissimo Borszaküzlet

Kép forrása: CsiszerTamas.com

Külön polca van a pezsgőknek, ahol a nagy nemzetközi márkák mellett számos magyar pezsgő is megtalálható. Még olyan limitált szériás palackok is, mint a Hungária Juhfark Brut Special Edition.

A borkínálat is elismerésre méltó. Szimpatikus, hogy megtalálhatók itt az ismert pincészetek „mainstream” borai is. Sok borszaküzlet már csak a kézműves borokra specializálódott. Ez a „vájtfűlűeknek” jó hír, de ha nem ástad bele mélyen magad az aktuális magyar bortrendbe, nehéz választani.

Az üzletben kiszolgáló kedves ifjú hölgy (talán csak nem maga a tulaj?) nagyon képben van. Ismer minden palack bort, rögtön sorolja a jellegzetességeket. Alkalomnak és személynek megfelelően ajánl.Igazi kuriózum, hogy az üzletben egy 4 palackos enomatic boradagoló is van.

Az enomatic rendszer egy olyan temperált boradagoló. Beállítható, hogy milyen hőfokon tárolja a bort, ráadásul a megnyitott üvegben az oxigént nemesgázzal cseréli ki. Így a megbontott palack akár 3 hétig is eláll. Egy gombnyomással pedig meghatározott mennyiségű bort tölt a pohárba.

Magyarul a Borissimo Borszaküzletben néhány kiválasztott bort még meg is kóstolhatsz, így nem veszel zsákbamacskát.

Okos megoldás, hogy a palackok mindegyikén van egy Borissimo címke. Így biztosan nem felejted el, hol vetted, és bármikor visszamehetsz még egyért.

Borissimo borszaküzlet

Budapest VII. Dembinszky utca 10.
E-mail: hogyes.eliza@borissimo.hu
Tel.: 06 30 565 8616

Borissimo Borszaküzletben vásárolt tételek

Vásárolt tételek:

Látogatás időpontja: 2017 január

 

Share.

About Author

Csernai Kata hobbi sommelier. A Magyar Sommelier Szövetség sommelier tanfolyamán végzett háziasszony, aki szeret jól élni. Finom ételeket és hozzájuk illő, jó borokat kóstolni. A mindennapi életben használható, közérthető módon ír az ételek és borok párosításáról, mert szívügye, hogy a magyar családok is megismerjék az összeillő borok és ételek harmóniáját.

Leave A Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .